MAGYAR
ENGLISH
Kiállító és Rendezvényház Villányban

„Kiállító és Rendezvényház létesítése Villányban”

 
Projekt neve: „Kiállító és Rendezvényház létesítése Villányban”
 
Projekt azonosítószáma: DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0030
 
A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában finanszírozzák.
 
Támogatás összege: 83 703 259 Ft.
 
A projekt elszámolható összköltsége: 119 576 085 Ft.
 
A támogatás intenzitása: 70%.
 
Várható befejezés: 2014. szeptember
 
A beruházás során bővül a Villányban elérhető szolgáltatások, attrakciók kínálata. Hosszú távú cél olyan fejlesztés megvalósítása, mely egyrészt fenntartható, másrészt a versenytársak között egyedi. Ezen felül pedig a település vonzerejének és a látogatók számának ésszerű növelése. A méltán híres villányi bor jelentős történelmi múltjára alapozva egy új pincerendszert létesítenek, ahol az állandó és időszaki kiállítások többek között Schuth Vilmosnak, az osztrák császári és magyar királyi udvari szállítónak, egykori bornagykereskedőnek, szőlőbirtokosnak állítanának emléket. Emellett a kiállításokon megismerhetők lesznek a régió szőlőtermesztés és borászat hagyományai, melyhez hozzájárulnak a Magyar Bortörténeti Társaság által felajánlott kiállítási anyagok. Mindezek pedig támogatják a település kulturális értékeinek megőrzéséhez.
A fejlesztésnek köszönhetően a múzeum- és kiállítótér egy 100 fő befogadására alkalmas rendezvénytérrel, látványkonyhával, bortrezorral és borkóstolásra alkalmas helységgel is bővül.
A projekt által megvalósuló Kiállító és Rendezvényház nemcsak a belföldi turisták számára, hanem az egyre nagyobb számban hazánkba látogató külföldi vendégeknek is igazi élményekkel teli kikapcsolódást kínál.
VISSZA
MEGOSZTÁS